Kereta Sewa Taktik

Penyewaan kenderaan paling terkenal dan laku keras dan bagaimana mengekalkan jarak strategik dari mereka

Beberapa orang yang takut mempunyai masa yang baik ketika mereka menggunakan kenderaan. Organisasi penyewaan telah terkenal kerana caj tersembunyi dan strategi penggera. Ketahui cara menghargai penyewaan kenderaan tanpa melakukan praktik cerdik.

1) Tipu muslihat bahaya baru

Pada saat anda mengembalikan kenderaan perekrut anda, organisasi penyewa boleh menjamin bahawa beberapa kerosakan pada kenderaan tidak ada sebelum penyewaan anda dan anda harus membayar untuk memperbaiki kerosakan tersebut.

Petua untuk mengekalkan jarak strategik dari ketidakjujuran pada bahaya baru

Pada saat anda mendapatkan kenderaan anda, kakitangan organisasi sewa biasanya akan mengalami ‘struktur pendaftaran’ dengan anda. Struktur ini mengingatkan nota-nota bahaya yang berlaku pada kenderaan sebelum permulaan sewaan anda. Sebelum memandu pergi, perhatikan bahawa tidak ada lagi bahaya pada kenderaan yang dipisahkan berdasarkan apa yang tertulis dalam struktur itu.

Ambil gambar kenderaan semasa anda mendapatkannya, dan lebih jauh lagi semasa anda membawanya kembali. Sekiranya anda tidak mengalami lonjakan ketika melepaskannya, percayai pengendali organisasi penyewaan akan melihat ke atas kenderaan tersebut dan mendapatkan pendua ‘struktur pendaftaran’ yang akan mereka selesaikan.

Sekiranya ada kemungkinan berlaku sesuatu pada kenderaan semasa anda memilikinya, laporkan bila anda boleh jadi ada rekodnya.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Menginsuranskan kereta sewa kl anda dan Ambil dan turun.

2) Trik dengan susunan bahan bakar

Pada saat anda menempah kenderaan sewa anda, pengaturannya akan menyertai pendekatan bahan bakar tertentu. Sebagai contoh, yang paling dikenali adalah ‘Penuh hingga Penuh’, yang bermaksud anda melepaskan tangki sebelum anda menaikkan kenderaan. Yang lain ialah ‘Penuh untuk Dikosongkan’, yang bermaksud anda membayar tangki bahan bakar di kaunter dan dapat mengembalikan kenderaan anda kosong seperti yang anda mahukan.

Pada masa anda muncul untuk mendapatkan kenderaan anda, kakitangan kaunter sewaan mungkin menawarkan susunan bahan bakar alternatif kepada anda. Sekiranya anda menempah kenderaan anda di tempat, anda akan ditawarkan pelbagai susunan bahan bakar untuk diperhatikan.

Petua untuk mengekalkan jarak strategik dari ketidakjujuran pendekatan bahan bakar

Strategi bahan bakar masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya, namun sebagai peraturan, Full to Full adalah strategi yang wajar. Jadi sekiranya anda memilikinya, mungkin tidak ada kelebihan untuk mengembangkannya.

Sekiranya anda membuat tempahan di web, periksa pengaturan bahan bakar kenderaan anda sebelum anda sampai di kaunter. Dengan cara itu anda pasti pasti sama ada sesuai untuk anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apa itu pengaturan bahan bakar?

3) Trik dengan had jarak tempuh

Beberapa pengaturan penyewaan kenderaan menyertai jarak tempuh yang terhad. Titik penembusan mungkin muncul dalam jarak beberapa batu / kilometer setiap hari atau setiap perjalanan. Sekiranya pengaturan anda mempunyai had jarak tempuh, anda perlu membayar perbelanjaan tambahan untuk setiap batu atau kilometer yang anda lalui melebihi had tersebut.

Petua untuk menjauhkan diri dari penipuan had perbatuan

Ini jelas, namun semuanya bergantung pada sejauh mana anda mahu memandu. Menguruskan jarak tempuh tanpa had secara amnya akan lebih mahal, sementara jarak tempuh yang dikendalikan boleh menjadi lebih murah, walaupun pada hakikatnya titik pemecahan boleh menjadi serendah 15 batu untuk setiap hari pada kenderaan tertentu.

Sekiranya anda menggunakan kenderaan untuk beberapa lawatan, misalnya, pergi dari terminal udara ke tempat penginapan anda, atau anda mengunjungi pulau kecil, pengaturan dengan jarak tempuh yang terhad mungkin sesuai untuk anda.

Sekiranya anda memerlukan beberapa peluang, atau belum mengatur waktu anda, jarak tempuh tanpa had adalah alternatif yang unggul.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Adakah kenderaan perekrut saya mempunyai had jarak tempuh?

4) Perlindungan tambahan yang laku keras

Melindungi kenderaan sewa anda boleh membingungkan. Lebih kerap daripada tidak, susunan yang anda pilih akan menyertai penyebaran asas sebagai standard. Perlindungan tambahan hanyalah syarat yang sah, ini adalah keputusan anda sama ada anda mendapatkannya. (Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat Apa pendekatan paling ideal untuk menjamin kenderaan sewa anda?)

Organisasi sewa kereta kl akan menawarkan penyebaran atau perlindungan pengabaian tambahan kepada anda. Ia akan dikenakan wang tunai secara konsisten, dan tidak diperlukan. Terpulang pada anda sama ada anda mendapatkannya atau tidak. Contohnya:

Pengabaian Kerosakan Super Perlanggaran (SCDW)

Setiap organisasi sewa menjual varian Super Collision Damage Waiver. Secara amnya merangkumi bahagian kenderaan yang tidak perlu dilindungi, seperti roda atau cermin. Sekiranya anda membeli SCDW, anda mungkin berkewajiban untuk kelebihan jumlah sampah atau mempunyai pilihan untuk meninggalkan kedai keselamatan kecil di kaunter, atau tidak ada kedai keselamatan dengan khayalan.

Perlindungan klinikal

Penyewaan kenderaan sewaan standard tidak termasuk rawatan klinikal berikutan kecelakaan. Organisasi penyewaan mungkin menawarkan perlindungan kepada anda untuk mengurus perbelanjaan ini. Ini adalah perkara biasa apabila anda menyewa kenderaan di sana