Karloop Kereta Sewa Kl Home

Kelas Kereta yang boleh anda sewa

kereta sewa kl

Perkhidmatan penyewaan kereta bukan hanya mengenai kebebasan yang diberikan kepada pelanggannya. Ini juga mengenai jenis gaya yang ingin digambarkan orang melalui kereta sewa. Ramai orang mempunyai kereta sendiri tetapi mereka menyewa kereta, mengapa? Kerana kereta yang mereka miliki bukanlah kereta yang ingin mereka tunjukkan. Ya, penyewaan kereta membolehkan orang ramai memandu kereta mewah dan juga bukan kereta mewah (yang dianggarkan) tanpa membelinya. Sama ada anda memiliki kereta atau tidak, anda boleh melakukan perjalanan dengan penuh gaya. Pelbagai kelas kereta yang boleh anda sewa adalah seperti berikut:

Kereta ekonomi: Kereta ekonomi paling sesuai untuk kawasan pusat bandar yang mempunyai lalu lintas yang sibuk dan tempat letak kenderaan yang padat. Anda boleh mengharapkan jarak tempuh terbaik dari kereta ekonomi. Contoh kereta ekonomi yang digunakan oleh syarikat sewa ialah Mitsubishi Mirage.

Kereta padat: Kereta ini memberikan jarak tempuh gas yang luar biasa dan agak senang dikendarai. Nissan Versa adalah salah satu contoh kereta kompak yang digunakan syarikat penyewaan kereta.

Kereta pertengahan: Ini termasuk kereta seperti Hyundai Elantra dan dari kumpulan ini, dasar beralih ke gaya dan pilihan dan bukannya jarak tempuh. Kereta ini mempunyai lebih banyak ruang untuk bagasi dan penumpang yang gagal disediakan oleh kereta kecil.

Kereta bersaiz penuh: Apabila orang memerlukan lebih banyak ruang kaki dan lebih banyak ruang but, mereka mencari menyewa Toyota dan mencari kereta bersaiz penuh seperti Toyota Camry.

Kereta premium: Sekiranya anda mencari sewa Nissan, biasanya anda berminat untuk meminjam kereta premium. Kereta premium menyediakan tempat duduk yang selesa dan banyak ruang untuk bagasi. Kereta ini kebanyakan disukai oleh pelancong perniagaan.

Kereta mewah: Kereta mewah mempunyai bahagian dalaman yang kaya dan enjin berkinerja tinggi serta ruang yang cukup untuk bagasi dan penumpang. Orang yang mencari sewa kereta mewah biasanya mencari sewa Ferrari.

Kereta yang boleh ditukar: Untuk menikmati perjalanan dengan cara yang paling bergaya, orang sering mencari sewa Ford dan mencari Ford Mustang. Yang boleh ditukar adalah terbaik ketika menunggang di Lebuhraya Pantai Pasifik atau di padang pasir di Barat Daya. Orang ramai juga menggunakan alat tukar untuk menjelajahi New York City.

Kereta Premium Elite: Kereta seperti Audi A6 tergolong dalam kategori kereta elit premium. Orang yang ingin menyewa Rolls Royce atau Audi biasanya merupakan pelanggan yang gemar melakukan perjalanan dengan kereta elit premium dan ruang, jarak tempuh, dan lain-lain tidak menjadi masalah bagi mereka.

Bagaimana untuk menjimatkan sewa kereta?

Terdapat banyak orang yang menghabiskan banyak perbelanjaan untuk menyewa kereta sewa kl dari syarikat dan rakan-rakan mereka menghabiskan lebih sedikit untuk menyewa kereta dari syarikat yang sama. Ini kerana harga sewa kereta biasanya turun naik. Berikut adalah beberapa petua yang berguna untuk menjimatkan penyewaan kereta:

Prabayar adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan kereta anda lebih murah. Membuat tempahan lebih awal dapat membantu anda mendapatkan tawaran terbaik.

Untuk menjimatkan lebih banyak wang, sewaan kereta yang lebih lama harus diutamakan. Dalam industri penyewaan kereta, syarikat mengenakan bayaran lebih tinggi untuk jangka masa pendek dan lebih rendah untuk jangka masa panjang. Oleh itu, sewa kereta untuk jangka masa yang lebih lama tetapi ingat untuk tidak mengembalikan kereta lebih awal jika tidak, syarikat akan menilai semula harga sewa ke arah yang lebih tinggi.

Jangan gunakan perkhidmatan sewaan di lapangan terbang. Syarikat yang menyediakan kereta sewa kl di lapangan terbang menambah cukai lapangan terbang setiap hari. Cukai ini boleh melebihi 25 peratus dari keseluruhan sewa. Wang dapat dijimatkan dengan memanfaatkan perkhidmatan sewaan dari syarikat yang sama tetapi jauh dari lapangan terbang. Cukai lapangan terbang ini tidak dikenakan semasa sewa dijatuhkan di lapangan terbang, jadi kereta yang disewa dari mana saja dapat dikembalikan dengan mudah di lapangan terbang.