Apa Yang Perlu Pakar Seo Tahu ?

Apa Yang Perlu Pakar Seo Tahu ?

1. KANDUNGAN ADALAH RAJA – KANDUNGAN PERLU TEPAT & PADAT

Pada tahun lalu, pemasaran kandungan telah menjadi satu topik yang hangat diperkatakan besar di kalangan pemasar dalam talian, sebahagiannya disebabkan oleh perubahan algoritma Google yang menghukum kandungan yang berkualiti rendah.

“Pemasar Online patut memberi fokus kepada penerbitan kandungan yang berkualiti, kedua-dua di dalam dan luar laman web mereka,” Kandungan boleh, visual-berasaskan atau gabungan dua atau tiga berdasarkan pandang. Dasarnya adalah bahawa enjin carian mahu untuk menyampaikan berkualiti tinggi, kandungan yang berharga kepada pengguna berasaskan teks. Jika anda ingin kandungan anda berkhidmat dalam hasil carian, ia lebih baik mempunyai sifat-sifat tersebut.

2. PAUTAN PERLU DIPEROLEHI, BUKAN DIBELI

Pautan berbayar telah terutamanya berada dalam  algorithma Google seperti yang sebelum ini. Jika anda membeli pautan dalam beberapa cara, anda harus menganggap ia tidak akan dikira dan ia mungkin menyebabkan masalah untuk laman sesawang anda.

Moz menggalakkan organisasi untuk mendapatkan pautan melalui sokongan bukannya dibayar kepada mereka. Kami melihat Google akan penalti untuk pautan mudah, dan kami fikir tindakan keras adalah hanya permulaan.

Pada tahun lalu, beberapa pemasar telah membuat ‘rich anchor text’ dengan kata kunci dalam siaran akhbar dalam talian dengan harapan untuk meningkatkan peluang mereka untuk didapati di Google untuk kata kunci yang terkandung dalam ‘anchor text’.

Walau bagaimanapun, masih ada nilai dalam siaran akhbar dalam talian, terutamanya sebagai cara untuk menarik perhatian daripada wartawan dan blogger. Jika orang lain menulis tentang produk atau perkhidmatan kepada isi kandungan mengenainya anda, maka yang yang dianggap sebagai sah “diperolehi” untuk Google. Dan mereka adalah pautan yang mengira paling hari ini.

3. UNTUK MENINGKATKAN STATUS SOSIAL, PENGGUNAAN GOOGLE+ ADALAH HARUS

Setiap tahun yang lain, Moz dan pakar-pakar kaji selidik SEO mempelajari faktor kedudukan enjin carian yang paling penting. Dalam kaji selidik 2013, Moz mendapati korelasi yang tinggi antara Google +1 “like” untuk halaman Web dan kedudukan enjin carian laman.

Pada tahun 2013, Kedudukan Faktor Pakae SEO, SearchMetrics, syarikat analitis perisian cari juga berkata, peningkatan kepentingan Google+ dan Google +1 adalah seperti saham dalam kedudukan carian di Google.

Berkongsi kandungan pada Google+ (dan menerima Google +1 sokongan daripada orang lain) mempunyai “kelebihan Pakar SEO yang pasti,”. “Google menggunakan Google+ untuk mencari kandungan baru, dan Google cenderung kepada apa-apa indeks dikongsi di Google+ dengan cepat.” Di samping itu, ia menunjukkan siaran Google+ adalah lebih mudah untuk Google untuk indeks daripada beberapa kandungan di Facebook dan Twitter, jika tanpa sebab selain daripada Google memiliki rangkaian sosial Google+.

Itulah sebabnya Moz menggalakkan orang ramai untuk menggunakan Google+ sebagai tambahan kepada rangkaian sosial yang lain. “Jika anda tidak berbuat demikian, membuat satu laman Google Place untuk perniagaan tempatan anda atau halaman Google+ untuk syarikat anda, dan mula membina anda masyarakat Google+.

Untuk mendapatkan servis Pakar seo di malaysia http://www.itsnabilck.com/pakar-seo-malaysia/ klik link biru ini,